Százhét család, egy játszótérért

Dunaföldvár - Több mint száz család, vállalkozók, önzetlen segítők összefogásával adták át Dunaföldvár első, szabványos játszóterét. A hétvégi ünnepélyes megnyitón közel kétszázan jelentek meg.

Szigeti Sándor

 

Nagyrészt kisgyermekes szülők, vagy az unokát kísérő nagymamák, nagypapák jöttek el az eseményre, de sok civil érdeklődő is akadt.

A mintegy tízmillió forint értékű  új játszótér igazi civil összefogás eredménye. Összesen százhét  környékbeli család, vállalkozás állt a kezdeményezés mellé, végül az önkormányzat is beszállt, kétszázötvenezer forinttal:

- Azért, hogy elég legyen a pénz, mindenből alkudtunk, amiből csak lehetett. Alkudtunk az engedélyezési terv díjából, a beszállítók áraiból - mondja ifjabb Csepeli István főszervező, aki asztalosként a játszótér tervezését és a fajátékok legyártását is magára vállalta.

- Az elmúlt hónapok alatt kilencszázezer forintnyi pénzadomány gyűlt össze. Hét-nyolcszázezer forintra tehető a természetbeni adományok  kerítés, sóder, homok,  értéke. Ezer óra társadalmi munka ugyancsak kellett a megvalósításhoz. A játszótér telepítésén negyvenkét embert dolgozott a helyszínen, és az összes dunaföldvári asztalos segített az összeszerelésben - mondta Csepeli István.

Az új létesítmény azért különösen fontos, mert a kilencezres lélekszámú Dunaföldvárnak idáig  egyetlen szabványos játszótere sem volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!