Susan Boyle: álmodtam egy álmot

Hatalmas siker világszerte a brit Susan Boyle bemutatkozó albuma. Az énekesnő I Dreamed A Dream című nagylemeze mind Európában, mind az Amerikai Egyesült Államokban az eladási listák élére került.

Gyuricza Ferenc

Susan Boyle nevéhez több rekord is fűződik. Az Amerikai Egyesült Államokban a női előadók sorában ő jegyzi minden idők legtöbb példányszámban elkelt debütáló albumát, ezzel természetesen az első helyen nyitott a mértékadó Billboard magazin listáján. Az I Dreamed A Dream emellett a legnagyobb internetes kereskedés nyilvántartása alapján a minden idők legtöbb példányszámban előrendelt CD-je címet is elnyerte.

Susan Boyle sikere tehát tovább tart. Az énekesnő albumából csak az Amerikai Egyesült Államokban több, mint 700 ezer darab kelt el a megjelenést követő első héten, ezzel az idei év legjobb debütálását is ő jegyzi. Utoljára az AC/DC tavaly októberben megjelent Black Ice cím albuma tudott ennél nagyobb első heti értékesítést produkálni, abból a lemezből akkor 784 ezer példány fogyott el. Susan Boyle albuma ugyancsak első helyezett lett Nagy-Britanniában, Ausztráliában, Írországban, Kanadában és Új-Zélandon is. Ezzel az I Dreamed A Dream című CD-ből közel hárommillió példány kelt el eddig világszerte.

A lemez anyagát 2009 nyarán rögzítették. Susan Boyle júliusban vonult be egy Edinburgh-i stúdióba, hogy Steve Mace producer irányítása mellett 12 dalt énekeljen el. Olyan ismert slágereket választott, mint a Rolling Stones együttes Wild Horses című dala, a Madonna által előadott You’ll See, valamint a The Monkees repertoárjából való Daydream Believer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!