Sok háztartásban hiányolták a gázszámlát - ami késik, nem múlik

Dunaújváros - Az utóbbi hetekben több olvasónk is jelezte, nem érkezett meg a várt gázszámla. Az elmaradt csekkek már nem késnek sokáig.

Szabó Szabolcs

Befizetni való sárga csekket kapni nem a világ legfelemelőbb történése, ám annak elmaradása is számos problémához vezethet.

Az utóbbi hetekben több városi is vidéki olvasónk is jelezte, hogy a szokott időben nem érkezett meg a szolgáltatótól várt gázszámla.

A késedelmes számlázás okairól Varga Ivett, az E.ON  Hungária szóvivője tájékoztatta lapunkat:

- A MOL Földgázszállító Zrt.  idén február 1-jétől összevonta a dunaújvárosi és a faddi gázátadó állomásait, így a két gázátadó állomást a számlázási rendszerünkben is összevontan kell kezelnünk - tárta fel a számlacsúszás hátterét a szolgáltató munkatársa.

Varga Ivett kiemelte, hogy  az összevonás miatt módosításokat kellett végrehajtaniuk az ügyfelekhez tartozó adatbázisban.

- Az átalakítás idejére a számla kibocsátást fel kellett függesztenünk, amely a módosítások elvégzését követően indult csak újra. Annak érdekében, hogy e változás miatt ügyfeleinket ne érje kellemetlenség, a számlák fizetési határidejét egységesen május 1-jére halasztottuk.

Minderről az  érintett ügyfeleket a jövő héten levélben is tájékoztatja a szolgáltató, egyúttal az esedékes számlákat is megküldik az ügyfeleknek.

A következő héten tehát minden, az összevonás és az adatbázis-átalakítás miatt gázszámlát nem kapó fogyasztó kézhez kapja majd a befizetni valót. A szolgáltató közölte, a rendszer átalakítása után minden vissza áll a régi kerékvágásba, azaz a korábbi menetrend szerint érkeznek a csekkek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!