Sohasem késő elkezdeni: nagyszülők a világhálón!

Dunaújváros - Többek között az internetes vásárlás és ügyintézés fortélyait, a világhálón való kapcsolattartás alapfogásait sajátították el nyugdíjasok a Dunamenti Regionális Népfőiskola most lezárult tanfolyamán.

Szigeti Sándor

- Éppen az Önök lapjában, a Dunaújvárosi Hírlapban olvastunk róla, hogy lesz ez az ingyenes számítógépes tanfolyam, amit kifejezetten nyugdíjasoknak szerveznek. Végül a barátnőm győzött meg, hogy jöjjünk el. A fiam már vett is nekem egy gépet, alig várom, hogy kipróbáljam - mondja Majer Istvánné, Marika.

- Sohasem késő elkezdeni! A rácalmási tökfesztiválra szerveztem egy kiállítást, és akkor nagyon jól jött volna, ha tudom az internetet használni. Ekkor határoztam el, ha lesz rá lehetőség,  a nyugdíjas kor ellenére is megpróbálkozom az informatikával. Ma már lexikonok helyett a világhálóról gyűjtöm be az információkat - mesélte Majer Istvánné barátnője és padtársa, Kovács Imréné Ibolya.

Amikor a tegnapi bizonyítványosztás előtt megkérdeztük, hogy ezentúl e-mailen tartják-e majd a kapcsolatot, a szépkorú osztálytársak egyöntetűen vágták  rá: Igen!

A tanfolyam legidősebb tagja  férfiak esetében az életkor talán elárulható  Hoboth József volt, aki nyolcvanöt évesen ült be az iskolapadba:

 - Ahogy mondani szokás: jó pap is holtig tanul. Egyáltalán nem érzem magam idősnek ahhoz, hogy új ismereteket szerezzek. Amikor regisztráltam az egyik ismert közösségi portálon, egy nap alatt több mint ötvenen jelöltek be - mondta büszkén Hoboth úr.

A harmincórás tanfolyam tegnap ért véget. Minden résztvevő egy pecséttel ellátott látogatási bizonyítványt és egy kis bonbont kapott a szervezőktől. A diákok pedig tanárnőjüket, Kiss Ágnest lepték meg egy ajándékcsomaggal. Folytatás februárban! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!