Skaliczky Andrea: le is lehet mondani

Dunaújváros - Skaliczky Andrea szerint a költségvetés megszavazásával politikai értelemben megszűnt az SZDSZ parlamenti frakciója.

Szigeti Sándor

A dunaújvárosi szabaddemokrata politikus egészen pontosan úgy fogalmazott: azzal, hogy a frakció az SZDSZ Országos Tanácsával szembemenve megszavazta a 2010-es költségvetést, politikai értelemben nincs képviselete a pártnak a parlamentben.

Dr. Skaliczky Andreát november 14-én választották meg az SZDSZ Országos Tanácsának elnökévé. Ugyanezen a napon, a testület ülését követően Retkes Attila, a szabaddemokraták pártelnöke sajtótájékoztatón jelentette be: az OT nem támogatja a jövő évi költségvetést, egyúttal annak elutasítását javasolja a párt országgyűlési frakciójának is. A hétfői  végszavazáson aztán a tizenkilenc tagú frakció többsége    mégis igennel szavazott a jövő évi büdzsére. Skaliczky Andrea erre úgy  reagált: azoknak a képviselőknek, akik az SZDSZ listáján jutottak be a parlamentbe, a párt vezető testületeinek álláspontját kellene képviselniük. Egyúttal  hozzátette: aki nem ért egyet ezzel az állásponttal, annak lehetősége van lemondania parlamenti mandátumáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!