Sátortábor a város szélén

Dunaújváros - Aki a Duna soron sétálgat, azt is hihetné: felköltözött a Szalki-szigetről a kemping. Sátrak sorakoznak egymás mellett. Csak az a gyanús, hogy odébb gyerekek futballoznak.

Jankó Árpád



Balogh Zsolt  edző vezetésével  napi két edzésen tanulják a táborozó  gyerekek a labdarúgás fortélyait

Fotó: Vohlmann György


Nos az Egy darab gyepért alapítvány  elnöke, Szellák Sándor  segítségével  először szerveztek futballtábort a műfűves pályán. Balogh Zsolt, aki edző, pedagógus, házigazda egy személyben  huszonöt gyerekkel táborozik  a város peremén egy hétig.

- Ezek az én tanítványaim és   egyben a DVSI igazolt labdarúgói, tízévesek.  A tábor a felkészülésünk egy része, hiszen ősszel a Budapesti Liga Kupában indul a csapatom. Ebben  olyan komoly egyesületek indítják a gyerekeiket, mint a Vasas, a Fradi, a Dalnoki Akadémia.  Mi sem vagyunk persze ügyetlenek, mert júniusban Ausztriában nyertük meg a Pittentaal Kupát. Éppen a tavalyi szép eredményeink alapján hívtak meg bennünket a pesti bajnokságba.  Ez akár elismerés is lehet.

Ezt a sátras tábort próbaképpen   szervezték meg, de úgy látszik,   nagy siker. A  gyerekek fantasztikusan érzik itt magukat.

- Fél nyolckor kelünk,  reggeli, két óra edzés, zuhanyozás, ebéd, uszoda kötelező úszással, uzsonna,  edzés, vacsora, majd utána a fősátorban  nevezzük kultúrteremnek    mehet a játék, a duma.

Természetesen adott a kérdés: a szülők ki-bejárkálhatnak? Erről szó sincs. Két-három alkalommal     adódik lehetőség a látogatásra.   A táborozás pedig, amellett, hogy a  vidám,  nyári közös sátrazás a gyerek számára eleve  örömöt jelent,  komoly lehetőség a labdarúgás képzésére is.  Ezek a tízéves srácok  már nem a rúgd előre, ne cicizz alapon futballoznak. Teszik a labdát, passzolnak, játszanak.  Pénteken pedig meggyújtják a tábortüzet, és akkor már a szülők társaságában sül majd a szalonna, a nyársra tűzött  étek. Jövőre talán már faházak várják az ifjú labdazsonglőröket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!