Rönktolás: Hétfőn érkezik a főiskolára a jubileumi menet

Sopron/Dunaújváros - A helyi felsőoktatás elindulásának negyvenedik évfordulója alkalmából egy faragott rönköt tolnak el idáig a soproni egyetem hallgatói.

Gallai Péter



Vasárnap  indult Sopronból a menet, hétfőn érkeznek a városba
Fotó: Amatőr felvétel


A három méteres tölgyfarönk  vasárnap indult útnak Dunaújvárosba, amelyet a Nyugat Magyarországi Egyetem diákjai  faragtak ki.  Mivel mindkét intézmény selmeci gyökerű, a soproni diákok így szeretnének tisztelegni a negyven éve elindult  helyi felsőoktatás előtt.   A menet kétszázhúsz kilométert tesz meg, s  a tervek szerint hozzánk  szeptember hetedikén, hétfőn érkezik meg. A rönkön egy jubileumi szalag  található, amelyen a szakok címerei mellett Selemcbánya, Sopron, Miskolc és Dunaújváros  jelképei is megtalálhatóak. A famotívum koronáját a DF címere alkotja, az ebből kiinduló ágak pedig a hagyományőrző szakokét, azok alapítási évének jelölésével.  Ez már a harmadik rönktolása a soproniaknak, eddig már Miskolcra és Selmecbányára is elgyalogoltak  az intézmények közötti barátság jegyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!