Rétimajor, déli gyöngyszem - a legkedveltebb idei üdülőhely

A nyaralók szavazatai alapján az idei legkedveltebb üdülőhely a megye délvidékén, Rétimajorban található. Tavaly Sukoró kapta a címet, tavalyelőtt a móri városházára került a márványtábla. A halgazdaság turisztikai elemei visszacsábítják az utazókat.

Kovalcsik Katalin

Harmadik éve keressük meg nyaranta a megyében azt az üdülőhelyet, amelynek kínálatával a legelégedettebbek a nyaralók. Mór  2009-ben  érdemelte  ki az üdülők kitüntető címét, tavaly Sukoró  volt a befutó. A polgármesteri hivatalok  falán  márványtáblák hirdetik a város, a falu rendjét, csendjét, közbiztonságát, szórakoztató és gasztronómiai kínálatának értékeit. Az idén hat települést - Pákozd, Velence, Gárdony, Gánt, Vajta és Rétimajor - értékeltek a nyaralók. Az osztályzatok alapján Rétimajor került ki győztesen, bár  a különbségek nem voltak jelentősek a körbejárt üdülőhelyek közt. A döntés a nyaralók kezében volt, akik   élményeik alapján osztályoztak.  Rétimajor 4,5-es átlaggal  lett osztályelső, ami azt jelentette, hogy  a hely valamelyik épületének - a  halászati múzeumnak -  falára felkerülhet a  márványtábla.   Bodrogai László, a Magyar Turizmus Zrt. regionális marketingigazgatója   az átadáson üdvözölte lapunk  kezdeményezését.

- A magyar turizmus érdekében kifejtett kiváló üdülőhely keresése nagyszerű ötlet,  folytatandó hagyomány. Felhívni a figyelmet egy-egy vidékre, legyen az  a Velencei-tó vagy a megye délvidéke,  hozzájárul a látogatottság növeléséhez. Érdemes  visszatérni az üdülőhelyekre év közben is, hogy a megyei lap hírt adjon az eseményekről, turisztikai attrakciókról.
- Amikor eljutunk a legkedveltebb üdülőhely díjátadójához, kicsit mindig irigykedve  gondolok Veszprém megyére, mert náluk  lényegesen könnyebb egy ilyen versenyt végigvinni, hiszen van egy fél Balatonjuk - vette át a szót Elekes András,  a Hírlap főszerkesztője. - A Fejér megyei  lehetőségek szűkebbek, de már harmadik alkalommal rendeztük meg a keresést, és  sikerrel jártunk. Móron  és Sukorón is, ahol október 8-án a hivatal  - annak falán hirdeti a tábla a tavalyi legkedveltebb üdülőhely címet - szomszédságában, a sportpályán és környékén   hagyományteremtő szándékkal  megrendezzük a   Hírlap Velencei-tavat kerülő kerékpártúráját. Ha már felfedeztük, akkor népszerűsítsük ezeket a helyeket, szolgáltatásaikkal, látványosságaikkal együtt. Nagyon örülök annak, hogy Rétimajor lett az első, mert eképpen a megye déli része  is fölkerült az átlalunk megrajzolt turisztikai térképre. Persze a hely eddig is népszerű volt,   akárhányszor itt jártunk,  megtapasztaltuk, hogy  Rétimajorban  pezseg az élet. Az idén  nem a népszerű tóparti települések egyike került ki győztesen az üdülőhelyek közül, viszont  az on-line szavazáson a közönségdíjat ezúttal Gárdony nyerte el.

A tábla, az oklevél  átadása után Lévai Ferenc  óvatosan vette kezébe a porcelánvázát, ahogy mondta,  kiegészíti a család herendi étkészletét.  
-  Ha valaki tudja, hogy a média nagyhatalom,  akkor én igen - köszönte a díjat a vezérigazgató.  - Büszke vagyok arra, hogy  egy hazai  fórumon tudtunk győzni olyan településekkel szemben, mint a velencei-taviak, amelyek adottságai jelentősen eltérnek a mi  lehetőségeinktől. A győzelmünknek talán egyetlen titka, hogy kicsik vagyunk és családbarátok. Szeretjük a gyerekeket, a vendégeket, és  aki nálunk dolgozik, annak egy feladata van, szeresse ő is őket. A vendégszeretet a  turizmus lelke. Ha ezt a kisugárzást el  tudjuk vinni máshová is,  akkor működik a turizmus. Az idei nem szép éve az idegenforgalomnak, talán húsz százalékkal lépjük túl a tavalyi eredményeket. Ráadásul a déli végek nem népszerűek, kiesünk a vonzáskörzetekből, de szívós munkával teszünk azért, hogy ismertségünk növekedjen. Ha lehet tenni valamit a megyéért, a turizmusért,  megtesszük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!