Rendőri biztosítás is lesz a demonstráción

Dunaújváros/Ercsi - Csütörtök délután 17 órakor az ercsi polgármesteri hivatal parkolójában csendes demonstrációt tartanak, amelyet a rendőrség biztosít majd.

Gallai Péter

Egy olvasónk révén derült ki az ercsi tömegverekedés ügye, amely azóta nagy port  kavart nemcsak nálunk, hanem az egész hazai sajtóban. A történet következő  fejezete ma lesz, amikor az ercsi polgármesteri hivatal parkolójában   a város közbiztonsága érdekében békés demonstrációra invitálják az embereket. A helyszínt  a rendőrség biztosítja majd. 

Az esemény kapcsán megkérdeztük R. Szabó Ágnest, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét,  a hatóság miként készül az eseményre, s mi történik, ha valaki esetleg a Magyar Gárda egyenruhájában jelenik meg? - A bejelentés szerint délután öt és  negyed hét között tart a rendezvény, a szervezők azt ígérték, addigra a helyszínt elhagyják az emberek. Ötszáz fő érkezésére számítanak, amennyiben többen lesznek, akkor a parkoló előtti, önkormányzati  utat is elfoglalják, ami szintén szerepel a bejelentésben, hogy szükség esetén ezt a területet is igénybe kívánják venni. Elsősorban azért leszünk ott  megfelelő rendőri  létszámmal , hogy biztosítsuk a szabad vélemény-nyilvánításhoz való jogot, alapvetően a rendezők feladata a rend fenntartása, de  amennyiben   jogsértést észlelünk, akkor    annak arányában fellépünk ellene. A gárda  uniformisának viselete önmagában nem  von maga után szankciókat, ezért emiatt  senkivel szemben sem  történik intézkedés - részletezte a sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!