Pormentes utat szeretnének - A Molnár János utcában lakók évek óta ostromolják az önkormányzat vezetőit

Dunaújváros - A Pentelei Molnár János utcában lakók gondja majdnem olyan régi keletű, mint maga a lakóhelyük: esővízelvezetést, járdát, de legalább járható úttestet szeretnének.

Körmendi Erzsébet

A lakók tavaly októberben levelet írtak a polgármesternek, és önkormányzati képviselőjüknek, Kiss Andrásnak, amelyben egyebek mellett a következő áll: A helybéli festő nevét viselő százéves utca állapota híven tükrözi a korát. Az utolsó 50 évben nem történt semmi korszerűsítés.  Az ősrégi burkolat maradványokban  a kátyúk között  még fellelhető,  gyalogos és autós közlekedés szempontjából is balesetveszélyes.

- Az utca tetején és  alján még siralmasabb állapotok vannak, mint  a közepén - mondja Molnár Józsefné, akivel a kertkapuban beszélgetünk.  Tavalyi levelük szerint  amelyet 38 utcabeli aláírásával nyomatékosítottak  többször megkeresték a város útfelügyelőjét, de sajnos mindig azt a választ kapták: az útépítéssel meg kell várni a csatornázást, ám az sokba kerül a terepviszonyok miatt.

Molnárné szomszédasszonya, Horváth Antalné folytatja:  Sokszor és sok helyen voltunk már, hiába. Tavaly ősszel az verte ki a biztosítékot, amikor elkészült a volt szovjet laktanyával szembeni lakóövezetben az út. Nálunk viszont nem történt semmi. Tudjuk, hogy sok más probléma van a városban, de a sok év alatt elfogyott a türelmünk.

Megkerestük a lakók ügyében Kiss Andrást is, akinek szavaiból egyértelműen kiderül: nálánál jobban legfeljebb a lakók szeretnék, ha megépülne az út  a képviselő szívügyének tekinti, és  elsők között tartja számon  ennek a problémának a megoldását. 

 A város nagyon rossz pénzügyi helyzete ellenére  törődünk a Pentelei Molnár János utcával  mondja Kiss András.  A felújításra, csapadékvíz-elvezetésre kiírtuk a közbeszerzési pályázatot,  a  borítékbontás jövő héten lesz. Akkor derül ki, az ajánlkozó cégek mennyiért vállalják  a munkát, ki tudjuk-e fizetni.  A gazdasági alpolgármestertől  ígéretet kaptam arra, ha egy mód van rá, felújítjuk az utat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!