Pénteken avatják fel Dunaföldváron a 40 milliárdos bioetanol-üzemet

Dunaföldvár - A próbaüzem beindítása után pénteken ünnepélyesen is átadják a város mellett, 40 milliárd forintból épült bioetanol üzemet.

Gallai Péter

A régió elmúlt éveinek egyik  legjelentősebb beruházásának átadása kapcsán a cég gyermekrajz pályázatot is hirdetett, a helyi Beszédes József Általános iskola diákjai számára.  A felhívásra háromszáznál is több pályamű érkezett két kategóriában: a cég kabalafigurája és  megújuló energia kukoricából üzemanyag. Mark Turley, a társaság elnöke  szerint öröm volt látni, hogy a gyerekek milyen  sokféleképpen fogalmazták meg rajzaikban, miként képzelik el a megújuló energiaforrásokat.  A rajzokból a május 25-i, pénteki ünnepségre összeállítás készül, amelyek később majd az irodaépület falait dísziti.

A pénteki  átadáson jelen lesz és beszédet mond Mark Turley, a Pannonia Ethanol Zrt. elnöke, Ron Fagen, a Fagen Europe LLC elnöke, Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete, V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Keresztes Lajos, Dunaföldvár polgármestere, valamint  Reng Zoltán, a Pannonia Ethanol vezérigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!