Pályázati pénzből erősítik meg a kulcsi partfalat

Megerősítik a megcsúszott dunai partfalat Kulcs községnél, miután a Fejér megyei település pályázattal háromszázmillió forintot nyert a közép-dunántúli operatív programban.

MTI

Kiss Csaba (független) polgármester elmondta, hogy tavaly januárban a sok csapadék következtében mintegy másfél kilométer hosszan csúszott meg a magaspart. A közmunkaprogram segítségével a jobb állapotú részeket rézsűzéssel stabilizálták. A legsúlyosabb problémák a Deák Ferenc és a Hullám utca közötti területen voltak, ezek megoldására nyert most pénzt az önkormányzat.
Hozzátette: hasonlóan Dunaújváros táborállási részéhez, itt is befúrnak a partoldalba, és betonoszlopokkal támasztják meg. Emellett a talajvíz elvezetését is megoldják a pályázati pénzből.
Az önkormányzatnak negyvenmillió forint önrészt kell biztosítania a projekthez. A faluvezető az érintett telektulajdonosok hozzájárulását is kérné.
A közbeszerzési pályázatot hamarosan kiírják, a polgármester reményei szerint jövő tavasszal megkezdődhet az érdemi munka, amely előreláthatólag néhány hónapot vesz igénybe.
2011 januárjában harmincöt embernek kellett elhagynia ideiglenesen otthonát Kulcson, miután megcsúszott a partfal. A Deák Ferenc és a Hullám utca közötti területen ötvenhárom, többnyire állandó tartózkodásra használt ingatlan és néhány üdülőház került veszélybe a löszfal mozgása miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!