Pálinger: Olyan csapathoz írtam alá, ahol meg tudom valósítani az álmaimat, BL-t nyerhetek

DH - A világ egyik legjobbjának tartják, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy az Audi ETO KC kézilabdázói BL-döntőt vívhatnak a Viborggal. A páros csata május 9-én, szombaton idegenben kezdődött, akkor 26-24-ra nyert a Győr. A visszavágó szombaton Veszprémben lesz.

Horog László

- Amikor másfél éve hazatért Ljubljanából, a honvágy mellett szempontot jelentett, hogy egy európai élcsapatba került, amely nemzetközi trófeát nyerhet?- Igen, egy olyan csapathoz írtam alá, ahol meg tudom valósítani a céljaimat, tehát BL-t nyerhetek. Előzőleg Koppenhágába és Ljubljanába is hasonló vágyakkal szerződtem, de nem valósultak meg.

- Korábban a Dunaferr az Ön érkezése előtt győzött a BL-ben. Mondhatni rosszkor igazolt...- Ezt azért nem mondanám, jól megfontolt szakmai érvek alapján döntöttem a klubváltás mellett. Az viszont tény, hogy BL-döntőbe még nem sikerült kerülnöm, kétszer buktam el az elődöntőben. Tavaly a Győrt a Zvenyigorod, míg korábban a Dunaferrt a Slagelse búcsúztatta. Később mindkettő megnyerte a trófeát. Remélem most mi leszünk a győztesek. - A győriek másik kapusa, Herr Orsolya a válogatottban is a társa, vitán felül ő a második legjobb magyar kapus. Riválisa jól viseli, hogy kevés lehetőséget kap?- Ezt tőle kellene megkérdezni. Korrekt a kapcsolatunk, mindketten tudjuk, a legfontosabb, hogy a csapat sikeresen szerepeljen, ennek rendelünk alá mindent.

- Ha rangsort kellene felállítani a portások között, magát hova helyezné?- Nem a százalék a lényeg, hanem az, hogy stabil, megbízható teljesítményt nyújtsak. Bár akadnak nagy klasszisok, nem hiszem, hogy van világ legjobb mezőnyjátékosa vagy kapusa.

- Akkor úgy teszem fel a kérdést, kik azok, akiktől akár tanulni is lehet?- A norvég Leganger remek hálóőr, évek óta ott van a közvetlen élmezőnyben, most az FKC-t erősíti. A román Dinu, a Valcea kapusa harminchét évesen is nagyszerűen teljesít, továbbá a Viborg portása, Lunde is kiváló hálóőr.

- Az említett kapus mellett kire kell igazán ügyelni? - Mindenkire. Nagyon hosszú a kispadjuk, minden poszton legalább két klasszissal rendelkeznek. Nagyon jó csapat, a mezőnyben a német válogatott átlövő, Grit Jurack és a kapus testvére, az irányító Kristine Lunde talán külön klasszist képvisel, de beállóban és széleken is erősek.

- A hazai összecsapást Veszprémben kénytelenek rendezni, lévén otthonuk, a Magvassy sportcsarnok már nem alkalmas ilyen szintű találkozó lebonyolítására. Csalódott emiatt?- Nem. Már a sorozat kezdete előtt tisztában voltunk azzal, ha a döntőig jutunk, az aranycsatát nem vívhatjuk hazai pályán. Sajnálom, hogy nem a megszokott környezetben lépünk pályára, annak viszont nagyon örülök, hogy Veszprémben lesz a Viborg elleni ütközet, az a létesítmény minden szempontból remek megoldás. Nincs messze Győrtől, ráadásul világszínvonalú, vadonatúj, ultramodern, gyönyörű sportlétesítmény. Decemberben a kézilabdagálán védtem ott, fantasztikus hangulatban. A mi csarnokunk két és fél ezer néző befogadására alkalmas, a Veszprém Arénába öt és fél ezren férnek be. Biztos, hogy aki kijött volna a Magvassyba, elkísér bennünket Veszprémbe is. Sokat fog jelenteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!