Ötven százalékkal csökkent az új autók eladása hazánkban

DH - Több mint ötven százalékkal csökkent az új személygépkocsik eladása az első fél évben Magyarországon - írta keddi számában a Világgazdaság.

nincs nev

A forgalomba helyezési adatok alapján míg a tavalyi első fél évben mintegy 82 ezer személyautó kapott Magyarországon rendszámot, addig most június végéig csak valamivel több mint 39 ezer, ez 52 százalékos csökkenést jelent. Kishaszonjárművekből 42 százalékkal kelt el kevesebb, 3,5 tonnánál nagyobbak esetében pedig 55 százalékos a visszaesés - írta a napilap.

Katasztrofális ez az év. A féléves számok megerősítik az egyesület március óta hangoztatott prognózisát, amely szerint az idén legfeljebb 80-85 ezer gépkocsi találhat gazdára a tavalyi 158.600 és a 2007-es 177 ezer után - mondta Győző Gábor, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének elnöke.

A szervezet vezetője szerint ha a kormány bevezette volna a szakmai szövetség által ajánlott autócsere-ösztönző programot, 10-15 ezerrel több jármű kelne el, ennek révén pedig nem csupán a csődközelbe jutott kereskedők jó része maradhatna talpon, hanem a költségvetés adóbevétele is jelentősen nőne.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!