Óriási vigasságra készülnek a faluban

Mezőfalva - Nagy dínomdánom lesz a hétvégén, amelyre természetesen a térségben élők is hivatalosak. A Mezőfalvi Vigasságok programsorozata péntek este kezdődik és vasárnap estig tart.

Körmendi Erzsébet



A bohócok elmaradhatatlan részei a vigasságnak - a gyerekek tátott szájjal nézték a produkciót tavaly
Fotó: Lázár Zsolt

Ácsolják  a színpadot, állítják a sátrakat  az iskola udvarán, a hangosítók és az étekmesterek is készülnek, hogy a mezőfalviak semmiben ne szenvedjenek hiányt a hétvégén. Rock-est nyitja  a vígságok sorát pénteken  Prognózis-koncerttel. 

A Mezőfalvi Vigasságok fő napja a szombat lesz ezúttal is. A falu népművelője, Ijjas Gizella olyan gazdag kulturális kínálatot vonultatott fel a színpadon, hogy az leköti az egész napjukat azoknak is, akik nem akarnak a baráti társaságok és a civil szervezetek sátrában beszélgetni, iszogatni. Étkeknek sem lesznek híján, több bográcsban rotyognak majd a finomságok,  kemencében sülnek a híres lángosok. 

A főzőversenyre jelentkezők  kilenc órakor kezdhetnek hozzá az ételek elkészítéséhez. A gyerekeket kézműves foglalkozás, arcfestés, hajfonás, lovaglás, tűzoltó akadálypálya, hennafestés, íjászbemutató várja 10 órától. A színpadon is gyereksarok, bűvész-show lesz délelőtt. A kora délutáni köszöntő után nótaszó szórakoztatja a felnőtteket, majd a gyerekek örömére érkeznek a Hupikék törpikék. Díjátadás, karaoke, táncbemutatók után fellépnek a mezőfalvi csoportok, majd szilaj dobosok korbácsolják a hangulatot, hogy mindenki jókedvűen tombolhasson, táncolhasson a Fiesta-koncerten  és az azt követő bálon. 

Még több érdekesség a szerdai Hírlapban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!