Orbán Viktor a világkiállításon

Országos Sajtószolgálat - A mai napon Kínába érkező Orbán Viktor miniszterelnök többek között ellátogatott a 2010-es sanghaji világkiállítás Magyar Pavilonjába is, ahol Szilas Cecília nemzeti főbiztos-helyettes fogadta.

MTI

A záróesemények keretében került sor a BIE (Nemzetközi Világkiállítások Irodája) díjátadó ünnepsége, amelyen a "bérelt pavilon, dizájn" kategóriában a Magyar Pavilon második helyezést ért el. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium gratulál az elismeréshez, amellyel a BIE Lévai Tamás, a fiatal és tehetséges tervező-építész munkáját ismerte el. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 2010 júniusában vette át a rendezvény felügyeletét.

A Magyar Pavilon működtetésével kapcsolatban a minisztérium feljelentést tett, melynek nyomán rendőrségi eljárás indult. Vizsgálatot indított továbbá a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal is, melynek célja a korábbi Miniszterelnöki Hivatal által megbízott Genexpo2010 Hungary Kft tevékenységének feltárása. A Genexpo2010 Hungary Kft. a Magyar Pavilon kivitelezésével, üzemeltetésével, valamint a kulturális, és sajtó tevékenységével kapcsolatos feladatokat látja el.
   
Kiadó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium






Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!