Nyomozhatnak a nyugdíjkasszák ügyében

Budapest - Napokon belül nyomozás indulhat három magánnyugdíjpénztárral szemben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) elnöke, Gaál Szabolcs Barna feljelentése nyomán - értesült a Magyar Nemzet.

MTI

Horányi Miklós, a Legfőbb Ügyészség szóvivője a lap szombati számában elmondta: a nyomozásfelügyeleti főosztály pénteken illetékességből a Fővárosi Főügyészségnek továbbította a feljelentést, amely három magánkasszát működtető céget érint, az Aegont, az Axát és az Erstét.
   
Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a feljelentéssel kapcsolatban azt közölte, hogy annak elbírálásáról a jövő hét első napjaiban tájékoztatnak. Amennyiben a főügyészség úgy dönt, hogy nyomozást rendelnek el, akkor - a vélelmezett elkövetési értékre tekintettel - a vizsgálat lefolytatására a Nemzeti nyomozó Iroda gazdaságvédelmi osztályát jelölhetik ki.
   
Selmeczi Gabriella, a miniszterelnök nyugdíjvédelmi megbízottja és a Kehi elnöke a múlt héten jelentette be hivatalosan, hogy három pénztár esetében kilenc feljelentés született ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés és sikkasztás gyanújával. A feljelentésekben vélelmezett kárérték meghaladja a százmilliós nagyságrendet, ezek közül a legjelentősebb tétel - több mint 66 millió forint - miatt azért tettek feljelentést, mert az önkéntes pénztári ágazat költségeit a magán-nyugdíjpénztári ágazatra számolták el - emlékeztet a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!