Nyári tábor - Bárki, bármikor bárhova mehet, akár 705 forintért

Dunaújváros - Nem kell egész nyárra, se hónapra, se hétre befizetni a napközis táborba: akár naponta 705 forintért játszhat, művelődhet a gyerek, felügyelettel.

Pekarek János

Történetünk szempontjából látszólag semmi közünk ahhoz, hogy Dobra László, a Rosti Pál Gimnázium és Szakképző Iskola igazgatóhelyettese tizenöt éve napközizik. Ám eközben sokszor bosszankodott azon, hogy szerinte nem a gyerekek és a szülők szempontjai szerint szervezték meg a nyári napközis táborokat. Annyira, hogy egyszercsak beadta a pályázatát egy nyári tábor megszervezésére.

Megnyerte.

 

Ennek negyedik éve, s mivel ez kötelező feladat az önkormányzat számára, azóta a város támogatásával rendezi a gyerekek nyarát. Naponta nagyjából száz kis ember érkezik a Rosti gimnázium épületébe, ami a tábor központja több kiindulópontról, mivel a tábor pedagógusai a Rosti mellett az Arany és a Petőfi iskolákban is ügyeletet tartanak reggel hattól, hogy a dolgozó szülők gyermekei minél kevesebbet legyenek felügyelet nélkül. A beérkezők ifjak azután minden nap majd' minden percében el vannak foglalva! Az uszoda mellett, ami mindennapos program, a focival és a kosárlabdával, vagy akár a Petőfi ligeti nagy játszótéren tölthetik az időt hogy ne is beszéljünk arról az ötféle képzésről, ami inkább szórakozás!

A gondoskodással megbízott kilenc pedagógus mellett ugyanis képzett szakkörvezetők egyengetik a gyerekek útját a rajz, a kézművesség, a korongozás, a dráma és az informatika útvesztőiben.

Természetesen bárki, bármikor, bármelyik foglalkozáson részt vehet, ahogy kedve tartja s ha egyikhez sincs kedve, akkor a sporton, játékon kívül a mozizást is választhatja: külön termet rendeztek be hozzá.

Pénzzel persze állhatna jobban a tábor: az önkormányzati támogatás a kezdeti 3,2 millióról 2,7 millióra változott, egy pedagógus pedig bruttó 412 forintot kap óránként...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!