Nemzetközi űrprogramban kapott szerepet a DF

Dunaújváros - Gagarin 1961-es helyszíni szemléje után ismét bejelentkezett az űripari versenybe városunk, pontosabban a helyi főiskola.

Dunaújvárosi Hírlap



Nyitva a világűr kapuja! Kamatoznak a milliárdos fejlesztések
Fotó: Vohlmann György

A napokban tesztelik az ESA (European Space Agency, Európai Űrügynökség) űripari eszközeit a helyi főiskola élettartam-kutató laboratóriumában. Lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint e kísérletsorozat még csak a kezdet, hiszen hamarosan műhold alkatrészek és egyéb űripari eszközök is érkezhetnek a mezőföldi NASA-hoz. Űripari K+F fejlesztés betűhíven: A European Space Agency két szakembere a napokban auditálta a főiskola Közép-Európában egyedülálló laboratóriumát. Az Európai Űrügynökség képviselői egy különleges magyar űripari kísérlethez szükséges berendezés minőségi tesztelésére érkeztek a DF-re. A főiskola mérnökei a miskolci Admatis Kft. fémhabgyártás-kutatáshoz szükséges speciális habgenerátorát vizsgálták, amelyet 2009. december 26-án visz fel Bajkonurból a Progressz teherűrhajó...

Még több érdekesség a szombati Hírlapban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!