Németország - Magyarország: Vereség a Világkupa nyitányán

Aarhus - A magyar női kézilabda-válogatott 30-26-ra kikapott a német csapattól a dániai Világkupa nyitómérkőzésén, kedden.

MTI



Szucsánszki Zita (b) kapura tör, miközben a német Nina Wörz támadja őt
Fotó:
MTI/EPA/Claus Fisker

A szövetségi kapitányként debütáló Mátéfi Eszter együttese a 38. percben még 20-15-re vezetett, ám ez kevés volt a győzelemhez.

Németország-Magyarország 30-26 (11-16)


Gólszerzők: Szucsánszki 9/4, Szabó 4, Bulath 4, Tóth T. 3, Zácsik 2, Vincze 2, Bódi 1, Szűcs 1

   
A kiutazott játékosok közül a belázasodott Vérten és a bokasérüléssel kezelt Tóth Kata nem vállalta a játékot. Így végül három újoncot (Zácsik, Kiss, Kovacsics) avatott az új szövetségi kapitány, Mátéfi Eszter.
   
Három góllal nyitott a magyar csapat, a németek a 4. percben voltak először eredményesek, aztán gyorsan egyenlő lett. A válasz megint három találat volt, majd 6-3-nál a rivális időt kért. Állandósult a különbség, annak ellenére, hogy a védelem nem mindig zárt vissza gyorsan, s 10-7-nél Mátéfi próbálta rendezni a sorokat. Szucsánszki révén nőtt az előny (13-8), amely a szünetig megmaradt.
   
A pihenő után Bulath eredményes játéka és Herr védései miatt a megfiatalított német alakulatnak nem volt esélye a felzárkózásra. A biztos vezetés tudatában jött egy hullámvölgy, amely alatt 21-20-ra feljött a rivális. Mátéfi azonnal időt kért, de az egyenlítés, majd a fordítás így sem maradt el (48. perc: 23-24).
   
Lendületbe jöttek a németek és emberelőnyük alatt elléptek 26-23-ra. Az utolsó tíz percben is sok volt a pontatlanság, így nem volt esély a győzelemre.
   
A magyarok szerdán a norvégokkal, csütörtökön a franciákkal játszanak, a csoportból az első kettő jut tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!