Nem voltak egy súlycsoportban

Budapest - Huszonöt gólos különbséggel győzött a DF Elco DVCSH együttese szombaton, a Honvéd ELTE otthonában, a női OB I-es vízilabda-bajnokság nyolcadik fordulójában.

Gróf András

Honvéd ELTE - DF Elco 2-27 (1-7, 0-6, 0-7, 1-7)

Kőér utcai Uszoda, 100 néző. Vezette: Vogel, Bors.

DF Elco: Kasó - Keszthelyi (6), Szücs (1), Kovács D., Berta B. (4), Huszka (4), Poszkoli (4). Csere: Ács, Polák (1), Papalexisz (1), Benkő T. (6). Edző: Mihók Attila.

Nem telt el egy perc a mérkőzésből, Huszka emberelőnyös találatával vezetést szereztek a vendégek. Ezt követően Keszthelyi akciógóllal növelte az előnyt, amire ugyan a hazaiak még tudtak válaszolni, de ezután már csak az utolsó negyedben tudtak a főiskolások kapujába találni. A két találat között a dunaújvárosiak huszonötször zörgették meg a hazai hálót, ami edzőmérkőzésen is igen ritka teljesítmény. Az összecsapásra benevezett minden játékos lehetőséget kapott, és majdnem mindenkinek sikerült is gólt szerezni. A lányok ezzel a győzelemmel megelőzték a tabellán a BVSC-Zugló együttesét, akik ebben a fordulóban 7-5-ös vereséget szenvedtek a szentesiek otthonában. Az erre a fordulóra kisorsolt Héraklész I - Héraklész II mérkőzést december 9-én rendezik.

Az OB I-es bajnokság állása a nyolcadik fordulót követően: 1. Szentes 22 pont, 2. DF Elco 20 pont, 3. BVSC-Zúgló 18, 4. UVSE 17 pont, 5. ZF-Eger 13 pont, 6. Héraklész I 9 pont, 7. Honvés ELTE 6 pont, 8. Universitas Szeged 4 pont, 9. Angyalföldi SI 4 pont, 10. Héraklész II 0 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!