Nem pánikszerűen távoztak az altomünsteri diákok

Nagyvenyim - Kellemetlen hírek kaptak szárnyra a partnertelepülés diákjainak cserelátogatásával kapcsolatban. Az altomünsteri fiatalok állítólag idő előtt haza akartak menni.

Körmendi Erzsébet

Hagyomány már Nagyvenyimen, hogy  vendégül látják partnertelepülésük diákjait. A Kossuth Lajos Általános Iskola pedagógusai szerveztek programokat az altomünsteri vendégeknek. A falubeli családoknál elszállásolt nebulók között kialakult egy kisebb zűr, és  a városig is eljutott már a rémhír, hogy a hetedikes bajor gyerekek felhívták a szüleiket és hazavitették magukat. A következmény: oda a települések közötti barátság. 

Az iskola igazgatója, Kundra Lászlóné szerint az igazság az, hogy az altomünsteri fiatalok üzleti nézeteltérésbe keveredtek néhány   nem az  iskolába járó  gyerekkel  az utcán. Este felhívták a szüleiket, panaszkodtak, ám egy-két gyermek  benyomásából  nem lehet általánosítani. Ilyen mindig előfordulhat, de pánikhelyzet nem alakult ki, tette hozzá az igazgatónő. Az eset szerdán történt, csütörtökön még végigbulizták a  napot, és annyi változás volt a programban, hogy péntek reggel helyett csütörtökön este, a közös vacsora és diszkó után indultak haza. A bajor nebulók kedden és szerdán kirándultak az országban és a fővárosban, csütörtökön órákat látogattak, énekkari bemutatón voltak, körülnéztek Dunaújvárosban, majd az előbb már említett záró programon vettek részt.  Kundra Lászlóné úgy véli, az altomünsteri fiatalok nagyon jól érezték magukat Nagyvenyimen, 80 százalékuk haza sem akart menni. A többi csak pletyka. A  partnerkapcsolat töretlen maradt, a polgármesterek is tisztázták egymás között a helyzetet,  tette hozzá az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!