Nem biztonságosak a hosszú élelmiszerláncok?

<b>Budapest</b> - Nem teljesen ellenőrizhetőek, ezért nem biztonságosak a hosszú élelmiszerláncok, amelyek helyett inkább a helyi, megbízható termelőktől származó élelmiszerek kerülhetnek előtérbe a jövőben - mondta el <em>Gőgös Zoltán</em> a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) államtitkára, a II. Budapesti Mangalica Fesztivál megnyitóján.

duol.hu

Az államtitkár kiemelte: annak ellenére, hogy számos területen a magyar termékek az árverseny tekintetében hátrányt szenvednek, a hazai fogyasztóknak érdemesebb magyar terméket vásárolniuk, mivel ezek előállítása ellenőrizhető, és mögöttük magyar munka áll.

A II. Budapesti Mangalica Fesztiválról szólva Gőgös Zoltán hozzátette: a szaktárca célja, hogy minél több hasonló rendezvényt támogasson, mivel ezek révén a budapestiek is megismerhetik a magyar vidék jelenlegi helyzetét.

Az államtitkár fontosnak tartotta, hogy az állam támogassa a mangalicák tenyésztését is, mivel a 90-es évek elején a kihalás közelébe sodródott állatfajta ennél jobb sorsra érdemes, a nemzetközi piacokon számos országból - az Egyesült Államoktól kezdve, Olaszországon át Spanyolországig - érdeklődnek a mangalicából készült termékek iránt.
    
A holnap estig tartó fesztiválon, a Vajdahunyad várban 28 kiállító több mint 300 különféle termékét lehet megkóstolni, és élő malacokat megtekinteni. A látogatókat kézműves vásár is várja.

(Forrás: MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!