Nagy Kornél, Csaszi, Zubai, Putics edzettek, a többiek pihenőt kaptak

Bécsújhely - Csak négy magyar kézilabdázó edzett szerda délelőtt Bécsújhelyen a spanyolok elleni esti (20:15 óra), Európa-bajnoki mérkőzés előtt, a többiek, akik kedden kiélezett csatában játszottak döntetlent az olimpiai és világbajnok franciák ellen, pihenőt kaptak.

MTI

A négy tréningező, a kedden keveset játszott Nagy Kornél és Császár Gábor, valamint az ausztriai Eb-re eddig be nem nevezett Putics Barna és Zubai Szabolcs a másodedzővel, Vladan Maticcsal mozgott egy keveset. A többiek sétáltak a belvárosban, ahol elkelt nekik a nagykabát, mert gyengén szállingózott a hó, és a hőmérséklet is fagypont alatt volt.
    
"Másfél hete, az itteni Interwetten Kupán játszottunk egy értékes döntetlent a horvátokkal, majd másnap nagyon kikaptunk a lengyelektől. Remélem, a franciák elleni 29-29 után most a pihenő révén frissebbek leszünk a spanyolok ellen, és nem ismétlődik meg a múltkori eset" - indokolta döntését Csoknyai István szövetségi kapitány.
    
A keddi nyitónapon a magyarok az 55. percben még 29-25-re vezettek, de a franciák végül egyenlíteni tudtak. A spanyolok a cseheket verték 37-25-re, igaz, magyar származású kapusuk, Sterbik Árpád hamar megsérült. Könnyen elképzelhető, hogy a 20:15 órakor kezdődő összecsapáson a rivális éppen ezért csak egyetlen kapussal tud kiállni a magyarok ellen. A vádliját fájlaló Sterbik csak annyit jegyzett meg: közvetlenül a meccs előtt dől el, hogy vállalja-e a játékot. Kockáztatni nem akar, és lehet, hogy csak néhány büntetőre áll majd be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!