Nagy a gáz Szombathelyen

Megszűnt a gázszolgáltatás egy 78 lakásos szombathelyi társasházban, péntek óta nincs fűzés és meleg víz. A helyezet megoldásra szombaton összeült a helyi védelmi bizottság, s úgy döntöttek, a lakóknak el kell hagyni otthonaikat. Volt azonban, aki nem akart menni, 21 lakó maradt a lezárt házban, ahol hétfőn a munkálatok - melyeket vasárnap reggel már megkezdtek - miatt a vizet is elzárják.

Vas Népe

Szombaton 10 óra  30-kor érkezett a jelzés a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságára, hogy a Szűrcsapó utca 24 szám alatti tömbházban nincs gázszolgáltatás, s a hőmérséklet egyre csökken. A házban összesen 78 lakást, s mintegy 175-178 embert érintenek a történtek. 

A helyzet megoldása érdekében összeült a helyi védelmi bizottság szombaton, s döntést hoztak: a lakóknak el kell hagyni otthonaikat. 41 család, összesen 82 ember választotta azt a megoldást, hogy átmeneti időre rokonokhoz, ismerősökhöz költözik. 9 család a felajánlott önkormányzati lakásokban töltötte az éjszakát és várhatóan a következő napokat, míg 12 lakásban 21 lakó a saját felelőségére maradt a hideg, lezárt épületben, ahol vasárnap megkezdődtek a munkálatok, melyek várhatóan egy hetet vesznek igénybe.



Az ülésről, a kiköltözésről és további friss információkról a Vasnépe.hu-n tájékozódhat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!