Műszaki vizsga: hamarosan számítógép dönt az autónk állapotáról

Dunaújváros - Pénteken mindenütt szünetel a műszaki vizsgáztatás - tudta meg lapunk. Ennek oka az, hogy a közlekedési hatóság új informatikai rendszerre áll át.

nincs nev

2009. július 10-én pénteken a műszaki vizsgáztatási tevékenység az egész ország területén szünetel. A szünet érinti az Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) vizsgálóállomásait és a kijelölt vizsgálóállomásokat egyaránt - erősítette meg lapunk értesülését Baranyai Eszter, a NKH kommunikációs referense.
  
2009. július 13-án indul az NKH új informatikai rendszere, a Közúti Központi Információs Rendszer, a KÖKIR. Az új rendszer átveszi a korábban használt informatikai rendszer adatait. Az adatmigráció hosszú időt vesz igénybe, ezért szükséges a pénteki üzemszünet.

Július 13.-tól a vizsgabiztosok mérlegelési joga is megszűnik, ők attól kezdve nem hatósági személyként, hanem közreműködőként járnak el. Az informatikai program használatával a műszaki adatokat rögzítik a rendszerben, s ezek alapján a számítógép dönt az ember helyett arról, hogy az autó állapota megfelel-e a követelményeknek.

Klecska Ernő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!