MKB Veszprém KC - Dunaferr SE: a címvédő papírforma sikere

Veszprém - A nemzetközi kupamérkőzés után szerdán este a címvédő Veszprém otthonában játszott a Dunaferr férfikézilabda-együttese. Imre Vilmos csapata az alapszakasz első vereségét szenvedte el, az MKB 35-24-re győzött. (Képgalériával)

Gallai Péter

A Dunaferr csapatából végül Kemény és Széles nem tudta vállalni a játékot, ellenben a szintén sérüléssel bajlódó Szalafai és Németh is ott van a keretben.

Sulic révén a hazaiak szereztek vezetést, de Hajdu Gábor egyenlít, sőt a vezetésért támad a Dunaferr, de Nagy lövését Peric kiszedi. Eklemovics érkezik, 2-1, de jön Padezanin is, 2-2. Ezután gyors egymásutánban két veszprémi góllal ellép a hazai csapat, de a Dunaferr szívósan tapad, nem sokkal később már 5-4 az állás, a félidő elején.

A folytatás nem alakul túl jól, mert Iváncsik Gergő kétszer is mattolja Miklert, majd Sulic is beköszön. 8-4-nél Imre Vilmos úgy dönt, időt kér. A pauza után helyzetbe kerül Rosta, de Peric véd. Ellenben Eklemovics nem hibáz, 9-4. Németh Gábor nem hagyja annyiban, a fiatalság győz a hatalmas rutinnal szemben, 9-5. Megint Sulic és Megint Eklemovics, köztük Kopco a góllövő, 11-6. Rosta "Villám" Miklós is beköszön, 11-7.

Nem sokkal a félidő vége előtt érkezik Peréz, aki rögtön berámol kettőt, miközben Peric folytatja szombati, Bajnokok Ligája formáját. Miss farag a hátrányon, de Iváncsik Gergő hetesével nem csökken a különbség, 14-8. Mikler hiába véd, ha eladjuk a labdát, Peréz nem kegyelmez. Megint technikai hiba a vendégeknél, az idősebbik Iváncsik kínaiból eredményes, 16-8.

Tízre nő a veszprémi előny, a lefújás előtt Sesum rakja közé a "mócsingot" 19-9. Előtte Mikler és Peric is több ziccert védett. Rostáé a harminc perc utolsó gólja, a félidőben 19-10 a Veszprémnek.

A második félidőben Pericet Fazekas váltja a hazai kapuban, de ő sem tud mit kezdeni Nagy és Padezanin lövésével, a kis szépséghiba, hogy közben a bakonyiak Csárlija, alias Peréz is eredményes, 20-12. Mikler több bravúrja után Miss és Kopco farag a hátrányon, 20-14.

Terzicen már nem tud kifogni a dunaújvárosi portás, 21-14. Utána több helyzet is kimarad mindkét oldalon.  Majd három veszprémi hetes mellé egy Dunaferr gól kerül a jegyzőkönyvbe, 24-15. Az utolsó MKB büntetőnél Benmiloud kiszáll két percre.

MIss Zoli is tud büntetőt dobni, 24-16, majd a két kapus tart bemutatót. Vilovskival szemben történik szabálytalanság a hatoson, Terzic az ezért megítélt hetest is bevágja, 25-16. Némethet követően a hazai publikumot Gulyás kétszer is megtapsoltatja, 27-17.  Mikler többször bizonyítja, miért válogatott kapus, de sajnos Fazekas sem akar lemaradni mögötte. A gólcsend után Benmiloud, a fiatal dunaújvárosi beálló kétszer is örülhet, 27-19. Annyi az állás, mint vasárnap Eperjesen a végeredmény volt...

Sajnos több ziccer is kimarad, bezzeg a Veszprém nem tud hibázni, Sesum megint a tizet pakolja a két csapat közé, 30-20. Nincs már sok hátra, Imre Vilmos időt kér. Gulyás nem akar leállni, Szalafai keze sem remeg meg, majd Korazija is eredményes, 32-21. Vilovski tovább növeli a különbséget, de az utolsó percre ismét tíz, 34-24. A végszó Gulyásé, a szélső átlövésből tesz pontot a Veszprém megérdemelt győzelmére, 35-24.

MKB Veszprém–Dunaferr SE 35–24 (19–10)

Veszprém, 3500  néző. Vezette:  Kékes Cs., Kékes P.

Veszprém: PERICS – Iváncsik T., Sesum 2, SULIC 5, EKLEMOVICS 5, TERZIC 7/4, Iváncsik G. 4/1. Csere:  FAZEKAS (kapus), Lusnyikov, Vilovski 2, GULYÁS 4, PÉREZ 4, Korazija 2/1. Vezetőedző: Mocsai Lajos.

Dunaferr: MIKLER – Németh 3, Szalafai 2, Kopco 2, NAGY K. 3/1, Hajdu 2, Padezanin 3. Csere:  Vitáris (kapus), Miss 4/1, Rosta 2, Benmiloud 3, Morva. Vezetőedző: Imre Vilmos.

Kiállítások:  4, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 6/5, illetve 2/2.

 

 

 

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!