Minden korábbinál részletesebb a város új térképe

Dunaújváros - A legfrissebb és legaktuálisabb várostérképet mutatták be ma a hivatalban. Az új kiadvány több érdekességgel is szolgál, és készültéről kulisszatitkokat is elárultak.

Szigeti Sándor



Dr. Kálmán András (b) és Hali Zsolt a bemutatón: a részletekben ezúttal érdemes volt elmerülni Fotó: Vohlmann György



"Amikor befektetőkkel tárgyalunk, nem egyszer előfordul, hogy nem tudjuk teljes egészében megmutatni azokat a területeket, ahol beruházásokat lehet megvalósítani. Az új infrastrukturális beruházások  a Pentele-híd, az M6-os autópálya   a korábbi kiadványokból hiányoztak, pedig ezek ékes bizonyítékai annak, hogy Dunaújváros nyitott, befektetőbarát település" - fogalmazott dr. Kálmán András polgármester, aki a tegnapi prezentációra időzített egy fontos bejelentést is: az ITT  legfrissebb rangsora szerint Dunaújváros  a négy leginkább befektetőbarát önkormányzat között van országos összehasonlításban.  Az ITT volt az a szervezet, amely segített a Hankook-gumiabroncs-gyár idetelepítésében, és akkoriban bizony megfelelő térkép híján légifelvételeket kellett készíteni és több helyszín bejárást is tartottunk  hangsúlyozta a polgármester.

Hali Zsolt, a térképet készítő Stiefel Eurocart kft. értékesítési vezetője kulisszatitkokat is elárult: az utolsó négy-öt hónapban különösen intenzívvé váló térképkészítés során több meglepetés is érte munkatársait:

Volt olyan eset, amikor egy korábban jelölt üzemcsarnok helyén már csak egy szántót találtunk, és előfordult, hogy egy új beruházás éppen a munkálatok alatt indult el. Csak érdekességképpen: ezen a térképen megtalálhatók az utcák és lépcsőházak számozásai, de rajta vannak  a turisták számára is érdekes szocialista tanösvény állomásai, vagy az ipari területeken azok a szervizutak, ahol a kamionok meg tudnak fordulni.  A hamarosan elkészülő digitális változatra  pedig a változások harminc perc alatt felvihetők. 

A cég készülő Fejér megye térképén már külön szerepelnek a kistérségek, és a legújabb utcák is rajta lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!