Mi lesz a megoldás a bedugult csomóponttal?

Dunaújváros - A rendőrség amennyiben szükséges, intézkedik a Papírgyári úti behajtónál tapasztaltak miatt - több esetben kamionok torlódnak fel a kereszteződésben.

Gallai Péter



Ilyen kaotikus helyzet fogadta a hétfőn délelőtt érkezőket, akik a Papírgyári úti kereszteződésnél szerettek  volna a városba hajtani
Fotó: Lázár Zsolt

Mint hétfőn megírtuk: az új papírgyárhoz érkező teherautók immár nem először   torlódnak fel, így a sor vége a Papírgyári út végéig áll, akadályozva  ezzel a hatos főútról történő lehajtást is. Több panasz is érkezett szerkesztőségünkbe  emiatt,   olvasóink is jelezték nekünk a problémát. Az ügyben  megkerestük Fekete Mihály őrnagyot, a közlekedésrendészeti osztály vezetőjét, hogy  ilyen  esetben  nekik milyen feladataik  vannak.

- Amennyiben   jelzés érkezik, s úgy ítéljük meg, hogy szükséges, megtesszük a megfelelő intézkedéseket. Ez lehet akár a  forgalom irányítása, vagy a szabálytalankodókkal szembeni eljárás is. Az útkereszteződésbe értelemszerűen nem állhatnak be a járművek,  hiszen ez balesetveszélyes.  Az sem szerencsés, hogy a Papírgyári út mellett várakozó kamionok forgalmi akadályt képeznek. A megoldás talán az lehet a problémára,  ha  nem sikerül megoldani, hogy  a csomópontban kialakítanak egy kanyarodó sávot a gyár irányába - vélekedett az őrnagy.

A megjelent cikk hatására megkeresett minket Kiss István, aki maga is szembesült az említett problémával. Sőt,  szerinte nem csak a papírgyárnál  tapasztalható ez a jelenség. Kiss úr azt mondta, hogy az épülő M6-os mellett, Daruszentmiklósnál rendelkezik egy tizennyolc hektáros, ipari parkká nyilvánított területtel.

- Már most is akár  több száz kamionnak van ott hely, a tervek szerint nemsokára étterem és szállás is lesz a helyszínen. Ezért akár a papírgyár, akár bármely más dunaújvárosi   cégnek fel tudom ajánlani, hogy ezzel   megoldódjon a teherautók parkoltatása - tette hozzá betelefonálónk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!