Mi a jó dinnye titka?

DH - Tavaly ilyenkor akár 99 forintért is vehettük a dinnye kilóját, most 190 forint az átlagár. A rossz idő miatt egy hónapot csúszik a magyar dinnyék szezonja. Addig meg a külföldit esszük.

Dunaújvárosi Hírlap

Van olyan cecei görögdinnye-termelő, aki  tíz hektáron ültetett palántát, ám mindössze négy hektárnyi dinnyéje maradt meg a hideg és esős időjárás miatt. Ez az arány országosan is megállja a helyét, ráadásul a hazai dinnyék beérése három-négy héttel csúszott a rossz idő miatt. Így aki két-három héttel ezelőtt magyar dinnyét vett, azt feltehetően félretájékoztatták, ugyanis jelenleg még a görög, olasz és spanyol dinnyék uralkodnak a piacokon. Július közepétől-végétől egyébként - amikor a dél-európai országokban már kezd lecsengeni a dinnyeszezon  - hazánk a legnagyobb európai dinnyebeszállító. Sokan szeretnénk, ha a hazai dinnye kilója újra száz forint alá csökkenne, de vajon van-e esély erre?

Részletek az fmh.hu-n!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!