Mézeskalácsból a falu: a templom elkészült, jövőre tovább építkeznek

Mezőfalva - Különlegességek - például templomuk mézeskalács makettje - várják a mezőfalviakat a Piac téren, a harmadik adventi vasárnapon.

Körmendi Erzsébet

 Ijjas Gizella művelődésszervező minden évben érdekes színfoltokkal gazdagítja a négy hétvégés  programot. Most például rávette a falubeli asszonyokat, hogy készítsék el Mezőfalva makettjét  mégpedig mézeskalácsból.


- Gyakran sütök mézeskalácsot, és a tavalyi adventre kitaláltuk az állami gondozottjainkkal, hogy sütünk és  árusítunk a téren. Óriási  sikerünk volt az ötlettel,  több mint hatszáz mézeskalácsot adtunk el. Talán innen jött a mézeskalács falu építésének gondolata - mesélte  Gróf Ilona.
Három estén át dolgoztak az asszonyok az óvoda konyhájában.  Kádárné Zámbó Éva konyhavezető, valamint Kiss Gáborné, Kertészné Micheller Csilla, Papp Imréné is csatlakozott a mézeskalácsosokhoz, a konyhán dolgozó Bugyik Imréné pedig nemcsak a tészta gyúrásában segített, hanem vállalta az alkotóelemek összeragasztását is.
 Cukros tojásfehérjével díszítettem az épületet, és a habból  bárányokat is formáltam - mondja Gróf Ilona.  - A báránykáknak akolt  sütöttünk,  olyan lett az egész, mint egy mini betlehem. Parkosítottuk is  a templom környékét.
Különleges színfoltja lesz   a mezőfalvi adventnek, közös gyertyagyújtásnak ez az édes látványosság. A készítőktől tudjuk: idén elkészült a templom, jövőre   az iskolával, azután a művelődési házzal, a polgármesteri hivatallal folytatják a mézesfalu építését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!