Megverte a jég Baracsot - Diónagyságú vész tarolta le a kerteket

Baracs - Rájár a rúd az elmúlt hónapban a baracsiakra. A hatalmas esőzések miatt többször ár öntötte el a portákat, míg szerdán félórás jégeső okozott károkat.

Szigeti Sándor

 

- Aki tehette a fejét védte és tető alá húzódott, mert akkora jégdarabok hullottak, hogy azok akár az emberben is kárt tehettek volna. A faluban éppen temetést tartottak, amikor leszakadt az ég. A gyászoló családnak is be kellett húzódnia a ravatalozóba - jellemezte a helyzet komolyságát egy helybéli.

A jég több helyütt ablakokat tört be, letarolta a kiskerteket, veteményeseket, és a szabadföldi növényekben is komoly károkat okozott:

- A tök tönkrement, a paprika fele a földön hever, a kikarózott paradicsom egy része is oda - mondja a hetvenéves Németh Teréz, miközben a levert gallyakkal, és levelekkel borított udvaron át a hátsó kert felé vezet. Terike néni egyedül gondozza a kertet, azt mondja: már minden termőre fordult, most kevesebb friss zöldség jut majd a családnak.

A Tanácsház utcában szemtanúk elmondása szerint egy méteres víz állt. Ezt az információt a dunaújvárosi tűzoltóságon is megerősítették:

- Egy nagyjából száz négyzetméteres területről egy méteres vizet kellett elszivattyúzni a Tanácsház úton - nyilatkozta lapunknak  Orosz Csaba, a hivatásos önkormányzati tűzoltóság mentési osztályának vezetője.

Szerdán szinte mindenütt takarítással telt el a Fejér megyei településen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!