Megújultak a rendelők

Perkáta - Színvilágában és térkialakításában egyaránt modern orvosi rendelőben fogadhatják Perkáta háziorvosai a betegeket hamarosan. A korszerűsítés úniós támogatással valósult meg.

Körmendi Erzsébet

Perkátán két háziorvos látja el a betegeket, dr. Szűcs Mihály és dr. Kormos Zoltán. Elégedettek az átmeneti helyükkel, a kastélyban kialakított ideiglenes rendelővel, de szeretnének a megszokott helyükre visszaköltözni. Ám  az egészségügyi központra sem illik már a megszokott jelző, hiszen kívül-belül felújították, átalakították. A bejárati ajtó sem középen van már, mint korábban, hanem az épület bal oldalán...
Dr. Szűcs Mihály mutatja a betegvárót, amely  igényesen csempézett és festett, a helyiségek ajtajai is mutatósak. A mosdó mozgáskorlátozottak számára is alkalmas, a  feliratok braille-írással ellátottak, a padlóburkolatok is speciálisak,  hogy a fogyatékkal élőknek ne okozzon gondot a közlekedés és a tájékozódás.  Mindkét orvos szobája mellett vetkőző van, ahonnan a beteg az asszisztens helyiségébe vgy közvetlenül az orvoshoz nyithat be. Az átalakítással megoldották, hogy a beteg négyszemközt beszélhessen a doktorral, ami betegjogi szempontból nagyon fontos.
A rendelőbe jövő héten költöznek be az orvosok. A korszerűsítése az unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési alap társfinanszírozásával valósult meg.
Somogyi Balázs polgármestertől tudjuk, hogy összesen 20 millió forintba került a beruházás. Az önkormányzat célja, hogy olyan fejlesztéseket valósítsanak meg, amelyek növelik a község megtartó képességét. Ennek szellemében újult meg a fogorvosi rendelő tavaly, valamint  az iskolai, óvodai pályázatuk szintén a nyertesek között van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!