Megölelték a macit, kipróbálták az autót

Nagyvenyim/Inaktelke - Nagyvenyim polgármestere személyesen vitte el települése Mikulás ajándékait az erdélyi partnertelepülésre, Inaktelkére és a környező falvakban.

Körmendi Erzsébet

Az Egereshez tartozó települések közül Inaktelkével a legszorosabb Nagyvenyim  partnerkapcsolata. Idén sem volt kérdéses, hogy meglátogatja-e az ottani gyerekeket a venyimi ajándékosztó, mert az elöljárók semmi esetre sem szakították volna meg a korábbi évek hagyományát. Mégis más volt az idei, mint a korábbiak: nem boltban vett, hanem  a venyimi gyerekek által összegyűjtött játékokat kapták meg az erdélyi óvodások, névre szóló kis csomagokban.
Major György vállalkozó örömmel vitte el az ajándékokat, és  Szabóné Lőrincz Ilona polgármestert, Rauf Pál korábbi polgármestert  Inaktelkére  és velük tarthatott a DH újságírója is.  Hatalmas volt a meglepetés az óvodában. A gyerekek nagyon örültek a csomagjuknak, a csokoládé Mikulásnak, a szaloncukornak, kiváltképpen annak, hogy haza is vihették a játékaikat. Az óvónő pedig  a csoportoknak szóló kreatív játékokat kapott a képzeletbeli  puttonyból. Az iskolásokat is meglepte a venyimi küldöttség néhány aprósággal. Megható volt látni Bogártelke, valamint Mákófalva óvodásainak és kisdiákjainak örömét is, azt, ahogyan a lányok magukhoz ölelték a szőrme állatkákat, a fiúk pedig kipróbálták új autójukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!