Meglőtték a férfit, aki fegyverrel fenyegette a rendőröket Etyeken (frissítve)

Etyek - Ittas, agresszív volt az a férfi, először családját fenyegette egy bottal, majd amikor a rendőrök megérkeztek fegyverre váltott. A figyelmeztetés nem használt, így célzott lövés is dördült.

duol.hu

A Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség vezetője, Kató Miklós az ügy kapcsán késő este úgy tájékoztatott: rendőri őrizet alá vonták a kórházban az Etyeken rendőröket lelövéssel fenyegető férfit. Az eset körülményeit vizsgálják. Kató Miklós tájékoztatása szerint a férfit később bűnügyi őrizetbe veszik.

Amint azt korábban Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő közölte: egy agresszív, ittas férfiről érkezett bejelentés a Bicskei Rendőrkapitányság ügyeletére ma délután öt óra után néhány perccel. A bejelentés szerint a férfi Etyeken, a Honvéd utcában lévő háza előtt egy bottal a kezében fenyegette családját, akik ezt követően átmenekültek szomszédjukhoz.

Az elsődleges információk alapján, mikor a bicskei járőrök kiértek a helyszínre, a férfi - meglátva az egyenruhásokat - bement a házba, és egy puskával a kezében jött ki. Amikor a rendőrök felszólították, hogy a fegyvert tegye le, ennek nem tett eleget, azt továbbra is a kezében tartotta, és a helyszínen lévő három rendőrt azzal fenyegette, hogy le fogja őket lőni. Miután a járőrök többször is felszólították, hogy fejezze be a fenyegetést, ám ennek a férfi nem tett eleget, egyikük figyelmeztető lövést adott le. A férfi azonban még ekkor is tovább fenyegetőzött a kezében lévő fegyverrel, amit a rendőrökre szegezett. Így a rendőr célzott lövést adott le a férfi jobb felkarjára, melynek hatására a fegyver kiesett a kezéből.

Ekkor a helyszínen lévő rendőrök elsősegélyben részesítették, majd mentőt hívtak hozzá, akik elszállították a helyszínről. A sérülés foka egyelőre ismeretlen. 
Az elsődleges intézkedések, valamint a fegyverhasználattal kapcsolatos parancsnoki kivizsgálás folyamatban van, az eset körülményeit a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!