Megerősített szolgálat az élményfürdőben - Biztonságiak várják a bank embereit

Dunaújváros - Megerősítették a biztonsági szolgálatot az élményfürdőnél - így várják hétfőn a CIB Csoport embereit. Amint megírtuk, a bank elzáratná a vizet, és kikapcsoltatná a villanyt.

Szigeti Sándor

 

A CIB Csoport szerdán kiadott hivatalos sajtóközleményében mindez úgy szerepel, hogy intézkedtek a közüzemi szolgáltatásokat nyújtó vállalatnál a szolgáltatások 2010. augusztus 18. napjától történő felfüggesztéséről....

Amint arról lapunk tegnap beszámolt, a CIB álláspontja szerint a DVG Zrt. jogszerűtlenül üzemelteti a fürdőt és szed belépti díjat, miközben nem tartja be a lízingszerződésben foglaltakat. A bank hangsúlyozta: hiába próbált egyezségre jutni az önkormányzattal, és tett több száz millió forintos engedményt, nem maradt más választása.

A CIB közleményére tegnap Tóth László, a gazdasági bizottság fideszes elnöke reagált elsőként, hangsúlyozva, hogy egyúttal pártja álláspontját közli:  A Fidesz a kezdetektől fogva, vagyis 2006 óta ellenezte, hogy ebben a rettentő rossz pénzügyi konstrukcióban épüljön meg a fürdő. Két hónappal ezelőtt megállapodtunk a CIB-bel, hogy az eredeti, 3,2 milliárd forintos áron hajlandó a város megvásárolni a fürdőt. Erre nemsokára 3 milliárd 750 millió forintról szóló ajánlatot kaptunk. A DVG Zrt. vezérigazgatója kérte, a bank bontsa ki, mi indokolja a plusz ötszázötvenmillió forintos vételárat, de erre semmilyen érdemi választ nem kaptunk  szögezte le Tóth László, hozzátéve, barátságtalan lépés, hogy a CIB ismét fenyegetőzik, egyúttal  szerinte az ügy rendezése a DVG Zrt-re tartozik.

Megkerestük a DVG Zrt. vezérigazgatóját, aki elmondta: ő a tárgyalásos, békés megoldás híve, éppen ezért nem érti, előző levelére miért nem válaszolt a CIB:  Kérésüknek megfelelően az üzemeltetéssel kapcsolatos összes számla másolatát eljuttattuk a CIB-nek, de még csak nem is reagáltak rá. Nem tudjuk azt sem, mi indokolja a 550 millió forintos plusz követelést. Ezt kellene tisztázni.

Szabó József elmondta: az élményfürdőnél megerősítette a biztonsági szolgálatot:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!