Magyarország - Románia: A szomszédok jobbnak bizonyultak

DH - A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra kikapott a román csapattól barátságos mérkőzésen, a Puskás Ferenc Stadionban, szerdán.

Dunaújvárosi Hírlap

A februárban meggyilkolt román kézilabdázó, Marian Cozma emlékmérkőzésén az egyetlen gólt Tiberiu Ghioane szerezte a 42. percben. A hazaiak a második félidőben közel álltak az egyenlítéshez, de nem sikerült betalálniuk.

A magyarok legutóbb 1981. május 13-án tudták legyőzni riválisukat, azóta a mostanival együtt öt vereség és két döntetlen a mérlegük, és sorozatban az ötödik meccsen nem rúgtak gólt a románoknak.

 A drukkerek a megemlékezést követően "elfelejtették", hogy miről is szól ez az este, így az első félidőben gyakran felhangzott az "Utálunk sz... Románia", vagy a "Ki nem ugrál, büdös román" szólamú rigmus.

Mindenközben a magyar válogatott nem igazán találta a játék ritmusát, igaz, a románok sem tudtak komolyabb helyzetet kialakítani. A vendégek az első valamire való akciójukból ugyanakkor a szünet előtt vezetést szereztek.

Kisebb botránnyal indult a második félidő: a vendég szurkolók (akik végig a "Trianon, Trianon" kiáltással hergelték a magyarokat) görögtüzeket gyújtottak, majd egy pirotechnikai eszközzel kis híján fejbe találtak egy operatőrt. A biztonságiak pillanatok alatt rendet tettek a vendégek között.

A fordulást követően a magyar válogatott átvette az irányítást, és már kapura is veszélyes volt, a románok szinte beszorultak saját kapujuk elé, de megúszták kapott gól nélkül. A cserék közül különösképpen Gera Zoltán adott nagy lendületet a csapatnak.

A hajrában mindent megpróbáltak a magyarok, de nem sikerült a kapuba találni, így az eredmény már nem változott. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!