Magyarország - Norvégia: Katasztrofális vereség

Aarhus - A magyar női kézilabda-válogatott kritikán aluli játékkal 33-13-ra kikapott szerdán az olimpiai aranyérmes norvég csapattól a dániai Világkupán, így Mátéfi Eszter szövetségi kapitány együttese nem juthat be a négy közé.

MTI

A találkozó az első negyedórában eldőlt a magyarok rendkívül gyenge támadójátéka miatt. Ez volt a Vk történetének legnagyobb különbségű összecsapása a végeredmény tekintetében.
   
A két forduló után pont nélküli Mátéfi-együttes csütörtökön a franciákkal játszik.
    

Norvégia-Magyarország 33-13 (17-5)

Gólszerzők: Szucsánszki 5/5, Kovacsics 2/1, Zácsik 2, Tóth T. 1, Tóth K. 1, Bódi 1, Sopronyi 1

   
Tóth Tímea nyitógóljára tízzel (!) válaszolt az esélyesebb skandináv alakulat. A rendkívül gyenge támadójáték 16 perces gólcsendet eredményezett magyar részről, s a kapitány hiába cserélt több poszton is, ez sem segített. A 22. percben 13-3 volt az állás, ráadásul a különbség a szünetig tovább nőtt.
   
A folytatásban eleinte felváltva estek a gólok, de amíg a magyarok minden találatért megküzdöttek, addig a rivális könnyedén vette be Herr, Kiss vagy Triffa kapuját.
   
A végén megalázó, 20 gólos lett a vereség, ilyen arányban még egyetlen csapat sem diadalmaskodott a női Vk-k történetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!