Magyar valóság 2011: több száz méteres sor 6000 adag ételért

A nol.hu munkatársai közelebbről is megnézték azt a sort, amelyről az MTI közölt fotót egy ételosztás kapcsán. Ritkán képes a szegénységet kifejezni egy ennyire személytelen és nagy távolságból készített kép.

duol.hu

Torokszorító karácsonyi jelenetet adott közre az MTI egy rövid és szemérmes képaláírással kísérve: "egy jelenlévő fényképezi a sorban állókat az Ételt az életért közhasznú alapítvány karácsonyi meleg étel és élelmiszercsomag osztásán a Blaha Lujza téren" – írja a nol.hu.

A Google műholdas felvételeit használva 300 méteresnek számolták azt a sort, amely az ebédért állt sorba a Rókus Kórháztól a Blaháig. A forgalmas téren 6000 adag ételt osztottak ki a krisnatudatú hívők, amelyet a távirati iroda elfelejt közölni - hívja föl a figyelmet a nol.hu. Talán azért - ahogy erre a jelenetet elsőként közlő Hírszerző is felhívta a figyelmet -, mert épp ettől a vallási közösségtől vette/veszi el a kormánypárt az egyházi besorolást a hittel való bizniszelés felszámolása érdekében.
A Facebookon további képek láthatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!