Magyar Nemzet: gond lehet a mentők jogosítványából

Budapest - Új gépkocsik beszerzésére kiírta a közbeszerzési eljárást az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), csakhogy a pályázatban szereplő feltételek alapján várhatóan olyan mentőautók érkeznek majd, amelyek kizárólag C kategóriás jogosítvánnyal vezethetők, a mentőszolgálatnál dolgozó sofőrök egy jelentős részének azonban csak B kategóriás jogosítványa van - írta keddi számában a Magyar Nemzet.

MTI

A lap közlése szerint az OMSZ-nél most keresik a megoldást a problémára. Egyelőre felmérik, hány gépkocsivezető rendelkezik C típusú gépjárművezetői engedéllyel. Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs vezetője közölte: a tender műszaki leírása igen részletes. Mint Győrfi fogalmazott: a legmagasabb szintű mentőellátás biztosítására alkalmas járműveket vásárolják. Leszögezte: először szereznek be az uniós szabványoknak megfelelő, már eleve mentőautónak felszerelt gépkocsikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!