Lisszabonban a labdarúgó válogatottunk

Lisszabon - A Svédország, majd a Portugália elleni, hazai vereség miatt már csak matematikai esélye maradt válogatott futballistáinknak, hogy ott legyenek a jövő nyári, dél-afrikai világbajnokságon. Erwin Koeman tanítványai igyekeznek ebbe az esélybe kapaszkodni.

Horog László


A csapattagok a repülőn, útban Lisszabon felé
Fotó: Horog László

Nemzeti együttesünk szombaton este Lisszabonban, a Benfica világhírű arénájában, a Luz Stadionban lép pályára a világklasszisok sorát felvonultató házigazdák ellen. A mieink csütörtökön megérkeztek a portugál fővárosba, a közel négyórás légi út során futballistáink egy része kártyázott, mások intelligens mobiltelefonjuk segítségével zenét hallgattak, de akadt, aki filmet nézett, vagy egyszerűen beszélgetett a mellette helyet foglalóval. A küldöttséggel tartott Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás védője. Labdarúgóink pénteken, 18.30-kor a lisszaboni Nemzeti Stadion egyik edzőpályáján könnyű, átmozgató edzésen vesznek részt, szombaton este pedig a mérkőzés helyszínén, a hatvanezer néző befogadására alkalmas, ultramodern Luz Stadionban tréningeznek. A képlet egyszerű: Gera Zoltán és társai csak akkor reménykedhetnek a világbajnoki részvételben, ha győzelmet aratnak a házigazdák felett.

Fotók a válogatott útjáról ide kattintva!

Erwin Koeman, a csapat holland szövetségi kapitánya Lisszabon egyik kisebb stadionjában tartotta meg hetvenperces foglalkozását, amelynek nagy részét az egymás közötti játék és a különböző variációk gyakorlása tette ki.

A Borussia Dortmundban légióskodó, hosszabb ideje sérüléssel bajlódó Hajnal külön edzett társaitól, míg Gaál azért maradt távol, mert a szerdai, utolsó hazai gyakorláson izomsérülést szenvedett, de a magyar szövetség tájékoztatása szerint péntekre már rendbe is jöhet.

A szövetségi kapitány pénteken sajtótájékoztatót tart a rendkívüli érdeklődést mutató portugál sajtó számára, majd a mérkőzés helyszínén, az Estadio de Luzban vezényel tréninget tanítványainak. Mindezek előtt azonban a magyar küldöttség a 2004. január 25-én, mindössze huszonöt éves korában a Benfica Guimares elleni, idegenbeli bajnokiján elhunyt 25-szörös válogatott csatár, Fehér Miklós emlékének adózik a támadó mellszobránál, amelyet a klub vezetői a Benfica stadionjában állítottak fel a játékos halálának első évfordulóján. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!