Lincshangulat és figyelmeztető lövések Mezőfalván

Mezőfalva - Meghalt a kórházba szállítást követően a péntek este, Mezőfalván történt baleset életveszélyes sérültje, egy fiatal lány. A karambolban érintett jármű utasait a helyszínen bántalmazni kezdték az odasereglő környékbeliek. A kiérkező rendőr az indulatok megfékezésére többször a levegőbe lőtt.

duol.hu

A személyautó balra kanyarodás közben ütközött össze a motorkerékpárral, amelynek sem a vezetője, sem az utasa nem viselt bukósisakot, sőt a sofőrnek jogosítványa sincs. A péntek este történt ütközés következtében a motor utasa, egy fiatal nő, életveszélyes sérüléseket szenvedett, majd később belehalt sérüléseibe a székesfehérvári kórházban. A motor vezetője könnyen sérült - mondta el a Fejér megyei Rendőr-főkapitány szóvivője.

A karambol láttán a környező házakból kicsődülők bántalmazni kezdték a gépkocsi vezetőjét és vele utazó 20 éves lányát, valamint a házukból ugyancsak kirohanó, segítségükre siető feleséget és fiút is. A dulakodás során betörték a kocsi szélvédőjét, letörték a tükröket, és összetörték a hátsó lámpát. A kocsit vezető apa és a segítségére siető 15 éves fia könnyű sérüléseket szenvedtek - fűzte hozzá R. Szabó Ágnes sajtószóvivő.

A helyszínelésre érkező rendőr kétszer a levegőbe lőtt, mivel 10-15 ember bántalmazta a sofőrt és a lányt, a közelben pedig egy nem éppen békésnek tűnő, nagyobb csoport  követte nyomon az eseményeket. A rendőr a lövésekkel próbálta elejét venni egy esetleges lincshangulatnak.

Hogy pontosan kinek a hibájából történt a baleset, a rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja

A csoportos garázdaság elkövetői közül egy embert - egy tizenöt éves fiút-  már azonosítottak és elfogtak. A leadott lövéseket a parancsnoki vizsgálat jogosnak és szakszerűnek találta- tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

Az ügyről később is hírt adunk, a rendőrség 0-24 órás védelem alá helyezte a sofőrt a lincshangulat miatt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!