Közvetlenül az M6-osra - Sztráda minőségű úton járhatnak az autópályára

Kulcs/Rácalmás - Kiváló minőségű, aszfaltos út vezet Rácalmásról és Kulcsról az M6-os lehajtójánál lévő 6-os úti közös körforgóhoz. A települések építették az utat.

Körmendi Erzsébet

 

A Kulcs és Rácalmás közötti együttműködés kiváló példája az a sztráda minőségű, nyílegyenes út, amelyet már most  a hivatalos átadás előtt is előszeretettel használnak mindkét település lakói. Az M6-os Dunaújváros-Budapest közötti ezen szakaszának átadásakor még csonka volt a  két település közötti lehajtónál lévő körforgó, a kivezető csonk mutatta ugyan, hogy valamikor majd út vezet a telkek végénél, a szántóföldeken át a Duna irányába, ám a megépítésére hasztalan pályáztak éveken át.

- A Kulcsra behajtó úton veszélyesen nagy a forgalom, ráadásul ott van a szurdoknál az  óvodánk, az egészségügyi központunk, és még csak egy járdát sem tudtunk építeni, mert nem volt hely - magyarázza Kiss Csaba polgármester. Tőle tudjuk, hogy  Rácalmás már  első hallásra is partnerként állt a beruházáshoz, amely mindkét településnek kedvez. Schrick István szerint számukra azért fontos, mert a telkekre igyekvők a város főutcáján keresztül közlekedtek, nagy volt a forgalom. Az alapozáshoz 10 milliót adott Rácalmás, most az aszfaltozáshoz pedig 15 milliót. A beruházás többi költségét Kulcs állta, illetve egy tavaly elnyert pályázati forrással is kiegészítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!