Közúti akadályok, vasárnap

DH - Vasárnap a szokásos munkálatok mellett az árvíz miatt kell forgalomkorlátozásokra, terelésekre számítani az ország útjain. Tervezzen előre, hogy ne érje meglepetés!

duol.hu

Esztergomban a Mária-Valéria hídhoz vezető Duna parti utat lezárták, de a városon keresztül vezető úton zavartalan a forgalom.
 
A Dunakanyarban szombaton 22.00 órától lezárták a 11-es főutat a 67-es és a 72-es km között (Esztergom Tát felőli határától a 117-es, Tát–Dorog főút csomópontjáig). A lezárt útszakaszt a 111-es főúton lehet elkerülni.
 
A Visegrád és Nagymaros között a teher komp nem közlekedik, de Visegrádnál a személyszállítást a kishajóval biztosítják.
 
Pénteken délután 17 órától a Szigetmonostor - Szentendre Határcsárda közötti komp járműveket nem szállít, de a személyszállító kishajó még közlekedik.
A Szob – Pilismarót közötti komp a dunai áradás miatt nem közlekedik.
Vácnál és Tahitótfalunál a kompforgalom zavartalan, Dunakeszi és Horány között várhatóan június 30-ig nem üzemel a komp.
 
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Katasztrófavédelemmel és a Vízügyi Hatóságokkal szorosan együttműködve a Dunántúli folyók illetve patakok áradása miatt az alábbi útszakaszokat zárta le a vízátfolyások miatt:
 
 
- a Pinkamindszent és Pinkamindszenti határátkelő közötti útszakaszt, a határforgalom szünetel.
- a Rönök és Csörötnek összekötő utat, illetve Vasszentmihály – Csörötnek,
- a Csákánydoroszló és Ivánc közötti összekötő utat Csákánydoroszlótól a halogyi elágazásig, emiatt Ivánc, Hegyhátszentmárton és Felsőmarác csak Őriszentpéter vagy Viszák felől érhető el,
- a Molnaszecsőd – Döröske és a Nagygeresd – Vasegerszeg közötti összekötő utakat is zárva tartják.
- a Vasalja – Kemestaródfa összekötő utat, a terelőút a közeli Magyarnádalján át vezet.
 
 
Körmenden a Bajcsy Zsilinszky úton lévő Rába hídon nem lehet átkelni, a városon belül kell kerülni.
 
Péntek este lezárták a Vasszentmihály – Nemesmedves és a Szentimretanya-Rönök közötti utakat.
 
 
Zala megyében Pákánál pénteken 17 órától zárva a 7543 jelű út, mert a Cserta patak megáradt.
 
Az árvíz miatti útlezárásokat táblákkal jelzi társaságunk, valamint a kritikus körzetekben folyamatos műszaki készenlétet és megerősített útellenőri szolgálatot is biztosítunk ezekben a körzetekben.
 
Kérjük az árvíz által érintett környéken lakókat, hogy hétvégi programjaik tervezésekor számítsanak korlátozásokra, lehetőség szerint kerüljék ki kritikus útszakaszokat.
 
 
Kamiontilalom:
 
Június végéig vagyis ezen a hétvégén még a korábban megszokott időben érvényes a kamiontilalom. A 7,5 tonnánál megengedett össztömegnél nehezebb tehergépkocsik ma este 10.00 óráig nem közlekedhetnek.
 
Egyéb korlátozás:
 
Ezen a hétvégén tartják Biatorbágyon a hagyományos „Testvérvárosok találkozója” programsorozatot. Ma reggeltől vasárnap éjfélig a Fő tér környéki utcákat lezárták, a forgalmat a környező utcákba terelik el. Rendőri forgalomirányításra is számítani lehet.

(forrás: Magyar Közút)
 
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!