Kórustalálkozó és vándordíj Dréta Antal apát emlékére

Mezőfalva - Egyházzenei kórustalálkozót szerveztek, mégpedig hagyományteremő szándékkal, a mezőfalvi katolikus templomban. A rendezvényen négy kórus vett részt.

Szabó Beatrix


A kórustalálkozót ezentúl minden évben megszervezik Mezőfalván
Fotó: Lázár Zsolt

József Nádor mellett Dréta Antal zirci apát alapította meg egykor Herczegfalvát, azaz a mai Mezőfalvát. A József Nádor Napok évek óta sikeres, népszerű rendezvénye a településnek, ahol most úgy döntöttek: másik falualapítójuknak, Dréta Antalnak is emléket állítanak. Az apát nevét viselő egyházzenei kórustalálkozót ezentúl minden évben megszervezik. E találkozó azonban nem tét nélküli, hiszen egy vándordíjat is alapítottak - a Dréta Antal arcképével díszített, aranyozott plakett minden évben az arra leginkább méltónak tartott kórushoz kerül majd. A szombat délután négy órakor kezdődött egyházi zenei programon négy kórus lépett fel. A házigazdák, azaz a Mezőfalvi Női kar mellett a dunaújvárosi Viadana Kamarakórus, a Dunaújvárosi Főiskola Női Kara, valamint a Sárbogárdi ÁFÉSZ Városi Vegyeskar tolmácsolásában hallhattak ismert, és kevésbé ismert zeneműveket a vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!