Kézilabda: Meccsek sora vár a fiúkra

Dunaújváros - Már javban tartanak az edzések a Dunaferr SE férfikézilabdázóinál, de lassan jönnek az edzőmérkőzések is, amelyekből összesen tizenhármat játszik az együttes. Az elsőt július 28-án.

Gallai Péter

Július hetedikén kezdte meg az alapozást Imre Vilmos a csapattal, amelyhez sorra csatlakoznak a különböző kedvezményeket kapott játékosok is. A válogatott  kézilabdázók például csak a jövő héten kapcsolódnak be a  közös munkába.  A leghosszabb pauzát Rosta Miklós kapta, aki a nemzeti csapat mellett  edzői szakmai táborban is gyarapítja tudását, így ő csak július huszonhetedikén áll be a sorba.  A fizikai erőfejlesztés után, július huszonnyolctól egy hónap alatt már tesztmérkőzéseken is le tudja mérni a vezetőedző, hogy hol tart alaposan átalakult és megfiatalodott gárdája. Szám szerint tizenhárom összecsapás vár Miklerékre, az első július huszonnyolcadikán szerdán, a Ferencváros ellen lesz hazai pályán. 

Július harmincadikán a Pick Szeged otthonában folytatódik a sor, a találkozó 17 órakor kezdődik az új szegedi sportcsarnokban.  Augusztus negyedikén  már  Kecskeméten lesz jelenése az alakulatnak, amit egy breszti, fehéroroszországi torna követ. Hazatérve, augusztus tizenkettedikén a Tatabánya érkezik Dunaújvárosba, majd tizennegyedikén és tizenötödik kétszer is megmérkőzik itthon  a csapat a horvát Nexe együttesével. A sort egy erdélyi túra zárja, amikor Székelyudvarhelyre utazik a Dunaferr SE. 

A felkészülési találkozóknak ezzel lesz vége, pár nap gyakorlás után pedig kezdődik  minden eddiginél hamarabb  a Budapest Bank Liga, amelynek nyitómérkőzése hazai környezetben, az FTC ellen lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!