Kezdődnek a mérések a táborállási löszparton - Amint az idő engedi, érkeznek a geodéták

Dunaújváros - Amint az idő engedi, megkezdődhetnek a geodéziai mérések a megcsúszott táborállási löszparton. Tavasszal a partfal-stabilizáció első üteme elstartol. A telektulajdonosokkal egyeztetést ígérnek.

Szigeti Sándor

- Az időjárási viszonyok függvényében hamarosan megjelennek Táborálláson a geodéták, hogy friss információkat nyerjenek a löszpart állapotáról - tájékoztatott a dunaújvárosi polgármesteri hivatal szóvivője.

Németh Tünde hozzátette:  a friss adatok  felhasználásával készül el a partfalstabilizáció első ütemének részletes kiviteli terve, amelynek tartalmát minden ingatlantulajdonossal  az adott ingatlanra vonatkozóan  egyeztetik majd a szaktervezők.

A kiviteli tervek elkészítésére vonatkozó vállalkozási szerződést az önkormányzat február 3-án írta alá a Mélyépterv Kultúrmérnöki Kft-vel.

Németh Tünde azt is elmondta: a hatékony együttműködés érdekében arra kérik az érintetteket, hogy a tervek mielőbbi elkészítése érdekében a felmérést végző mérnökökkel működjenek együtt, valamint az ingatlanokra történő bejutást tegyék lehetővé.

A táborállási ingatlantulajdonosok képviselője örömmel fogadta  a  fejleményeket:

- Természetesen nagy örömmel várjuk, hogy megkezdődjenek a geodéziai felmérések. Azt pedig különösen fontosnak tartjuk, hogy ígéretet kaptunk rá: a kivitelező cég munkatársai egyeztetnek az ingatlantulajdonosokkal a telkeken szükséges beavatkozásokról - jelentette ki Orgovány Zoltán.

A képviselő hozzátette azt is: a Mélyépterv  a kezdetektől részt vett a megcsúszott táborállási parttal kapcsolatos intézkedési tervek elkészítésében és a helyzetértékelésben, komoly helyismerettel rendelkeznek tehát.

Orgovány Zoltán megjegyezte: a terület  azon  részein, ahol a partfalvizet kivezető három dréncső működik,  jelenleg nyugodt a helyzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!