Kétszázmillió forintos vezetékcsere

Dunaújváros - Három és fél kilométernyi vezetékhálózatot cserél ki Dunaújvárosban a gázszolgáltató.

Szigeti Sándor

A cég regionális kommunikációs referense kérdésünkre elmondta: a dunaújvárosi vezetékhálózat közel harminc éves. A rekonstrukciós sorozatban ott cserélik ki a gerincvezetékeket, ahol ezt a vezeték életkora, anyaga és műszaki állapota indokolja. A munkák már megkezdődtek a Martinovics, a Hengerész utcában, valamint a Baracsi úton. Jövő héten a Lajos Király körút következik.

A Baracsi úton április 30, a Hengerész utcában május 5., a Martinovicsban pedig a jövő hónap vége, május 31-e a várható üzembehelyezés dátuma. Bár forgalomkorlátozással számolni kell, a szolgáltató azt ígéri: csak a vezeték-átkötés idejére, legfeljebb néhány órára szünetel majd a szolgáltatás.

Varga Ivett hozzátette: at átkötés idejéről, és a szolgáltatás átmeneti szüneteltetéséről az érintettek szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak az E.ON-tól.

A mostani munkák még csak az első ütemet jelentik, a rekonstrukciós munkák ugyanis a nyár végén tovább folytatódnak. A következő ütemben a Szabadság körút, valamint a Hold, a Hajnal és a Kandó utcák vezetékhálózata újul meg. A jelenleg folyó és a nyár végi rekonstrukciós munkálatok a szolgáltató saját beruházásában valósulnak meg, 193 millió forintból.

2011-ben Dunaújvárosban a Tavasz, a Vörösmarty, a Bocskai utcák, az Alkotás út, a Kallós-erdősor és a Szabadság körút második üteme következik, százötvenmilliós nagyságrendben.

2012-ben pedig a Római városrészben (Római körút, Fáy András utca) cserélik ki a gázcsöveket, közel három kilométeren, újabb 191 millió forintos tervezett beruházási értékben.

Az E.ON azt ígéri, hogy a munkák befejezése után mindenütt gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről, az eredeti állapotnak megfelelően. Az idei munkák befejezési határideje május 31.

A munkálatok ideje alatt több helyütt forgalomkorlátozással, útszűkülettel, sebességkorlátozással kell számolni az érintett területeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!