Kétarcú volt az együttes

Dunaújváros - Az újonc Baracs együttese tizenhét ponttal a biztos bentmaradást jelentő tizenkettedik helyen zárta a Fejér megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság őszi szezonját.

Gróf András

- A távozók helyére az utolsó pillanatokban nehéz volt megfelelő képességű játékosokat igazolni. Szerencsére olyan emberek érkeztek, akik azonnal bevethetőek voltak, de a Sárosd elleni nyitómérkőzésre még nem állt össze a csapat. Ennek köszönhető az egyetlen őszi hazai vereségünk.

- A szezonban végig kétarcú volt a csapat teljesítménye...

- Az otthoni mérkőzéseken senkitől sem ijedtünk meg, de idegenben csupán két pontot sikerült szereznünk. Vendégként rendkívül gyenge volt a támadójátékunk, hiszen összesen csak két gólt lőttünk. Gyengébb képességű gárdák ellen sem tudtunk eredményesen szerepelni.

- Ilyen előzmények után a kiesés elkerülése volt az elsődleges céljuk?

- Az őszi és a tavaszi szezonra is tizenhat pontot terveztünk, ami elegendő a biztos bentmaradáshoz. Most tizenhétnél tartunk, amivel tulajdonképpen elégedettek lehetünk, de az ellenfelek ismeretében, az otthon mutatott erényeket megtartva, egy jobb idegenbeli teljesítménnyel tavasszal előreléphetünk a 8-10. helyre.

- Milyen feladatokat kell megoldani a csapatnak a téli felkészülés alatt?

- Elsősorban támadósorunkat szeretnénk megerősíteni egy-két játékossal. Vannak már kiszemeltjeink, de korai lenne még neveket mondani. A nyári nagy jövés-menés után még nem tökéletes a csapat szerkezete, de a bajnokság közben nem volt lehetőség ebbe belenyúlni, hiszen munkahelyi elfoglaltságok miatt mindig többen hiányoztak az edzésekről. A felkészülés alatt azonban úgy gondolom lesz idő az összecsiszolódásra, és az eredményes csapatjáték kialakítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!