2011.12.24. 00:19
Karácsonyi recept: áfonyás kacsamell
Ha még nem döntötte el, hogy mi legyen az ünnepi menü, akkor segítünk. Egy profi szakács mutatja be, hogyan készül az áfonyás kacsamell - mi pedig filmeztünk és jegyzeteltünk.
Hozzávalók négy személyre:
Húshoz:
4 szelet kacsamell
4 egész barack
méz
Áfonyamártáshoz:
fél doboz áfonyalekvár
4 cent vörösbor
1 dl tejszín
keményítő
Elkészítés: A hús szeleteket megtisztítjuk, fűszerezzük. Kevés olajon elkezdjük sütni. Közben elkészítjük az áfonyamártást. Fél doboz áfonyalekvárt elkezdünk hevíteni, majd hozzáadunk 4 cent vörösbort, lehetőleg édeset. Összekeverjük, majd tejszínnel behabarjuk. Ha sűrűbben szeretjük, adhatunk hozzá étkezési keményítőt. A kacsa mellett elkezdjük sütni a félbevágott barackszeleteket. Addig sütjük, míg egy kicsit megbarnul. Ha átsültek a kacsa szeletek, egy tányérra rakjuk, mellé a barackokat, amelyeket meglocsolunk egy kevés mézzel. A húsra ráöntjük az áfonyamártást, s jázminrizzsel tálaljuk.
Még több recept a vasnepe oldalán: itt! Ízelítőül: raguleves, spenótos hal, fahéjas süti...