Karácsonyi recept: áfonyás kacsamell

Ha még nem döntötte el, hogy mi legyen az ünnepi menü, akkor segítünk. Egy profi szakács mutatja be, hogyan készül az áfonyás kacsamell - mi pedig filmeztünk és jegyzeteltünk.

Dunaújvárosi Hírlap

Hozzávalók négy személyre:

Húshoz:

4 szelet kacsamell
4 egész barack
méz

Áfonyamártáshoz:

fél doboz áfonyalekvár
4 cent vörösbor
1 dl tejszín
keményítő

Elkészítés: A hús szeleteket megtisztítjuk, fűszerezzük. Kevés olajon elkezdjük sütni. Közben elkészítjük az áfonyamártást. Fél doboz áfonyalekvárt elkezdünk hevíteni, majd hozzáadunk 4 cent vörösbort, lehetőleg édeset. Összekeverjük, majd tejszínnel behabarjuk. Ha sűrűbben szeretjük, adhatunk hozzá étkezési keményítőt. A kacsa mellett elkezdjük sütni a félbevágott barackszeleteket. Addig sütjük, míg egy kicsit megbarnul. Ha átsültek a kacsa szeletek, egy tányérra rakjuk, mellé a barackokat, amelyeket meglocsolunk egy kevés mézzel. A húsra ráöntjük az áfonyamártást, s jázminrizzsel tálaljuk.

Még több recept a vasnepe oldalán: itt! Ízelítőül: raguleves, spenótos hal, fahéjas süti...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!